top of page

OVER

WBWL-EXPLORER

 

 

Het concept WBWL-Explorer dat o.a.  de app, boekjes en borden omvat, is door Ideetabase-Ontwerplab-Tekenstudio  Peerdrops ontwikkeld in opdracht van gemeente Steenbergen en is onderdeel van het project West Brabantse Waterlinie.

 

De West Brabantse Waterlinie is een oude verdedigingslinie die zijn bijzondere karakter vooral dankt aan de Tachtigjarige Oorlog. Van Benedensas in Steenbergen tot de Waterschans in Bergen op Zoom zijn destijds forten aangelegd. Diverse keren werd het land onder water gezet om de Spanjaarden tegen te houden.

 

Bijna 400 jaar later herrijzen de contouren van de forten en de waterlinie weer in het landschap. Dankzij de provinciale subsidie uit de regeling Landschappen van Allure komen in het project West Brabantse Waterlinie op de forten uitkijktorens, er worden steigers aangelegd en toegangsbruggen naar de forten gemaakt. Ook komt er een waterspeelplaats. De WBWL-Explorer verbindt al deze onderdelen.

Deze app is onderdeel van project Landschappen van Allure en is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van  Provincie Noord- Brabant.

WBWL-Explorer Peerdrops Ontdek de West Brabantse Waterlinie App Zuidewaterlinie
bottom of page